onsdag den 13. august 2008

Politikere i pressen

”Man bliver faktisk helt overrasket over en offentlig respons fra en politiker i disse tider,” skriver Ivar Nielsen i Tidende i går.

Først bliver jeg stødt på SFs vegne for jeg synes da nok at vi optræder ofte i læserbrevsspalterne – men når jeg tænker nærmere over det, så er SF – og Regionslisten – måske undtagelsen i denne sammenhæng. Spørgsmålet er imidlertid hvor interessant det er at politikere selv skriver i avisen – det er næppe dét læserne af Tidende reelt har behov for.

Pointen med blogs, læserbreve og synspunktsartikler er jo netop at man har ordet – og det bør man kun tage hvis man vil noget med det. Vi ser alt for mange synspunktsartikler med ’visioner’ krydret med ’innovation’, ’synergi’ og ’akkreditering’ uden reelt, konsekvent sammenhængende indhold. Men det er næppe dét Jan Eskildsen og Ivar Nielsen egentlig er ude efter og jeg er enig i at det kunne være rart hvis f.eks. de konservative tog ordet og fortalte hvorfor de bryder konstitueringsaftalen (som er den mest grundlæggende aftale i kommunalpolitik og som de selv har forhandlet indholdet af) eller hvis socialdemokraterne f.eks. forklarede hvorfor de kalder det ’lederskab’ at bryde forligsaftalen på skoleområdet.

Tidendes debattører ser ud til at mene at det er politikernes pligt at meddele sig til vælgerne netop gennem avisen (måske har de aktier i den?), men jeg mener at de tager fejl. Det er i politikernes interesse at meddele sig – hvis de har noget på hjerte. Det er avisens opgave at stille spørgsmålene og oplyse borgerne (dvs. læserne) om hvad det egentlig er der rører sig i bornholmsk politik – og det er nok snarere dét vi mangler på Bornholm.

1 kommentar:

blogg sagde ...

”Tidendes debattører ser ud til at mene at det er politikernes pligt at meddele sig til vælgerne netop gennem avisen (måske har de aktier i den?)” skriver du, efter at have omtalt Ivar Nielsen og min ringhed. Det er simpelthen for tyndt at komme med den slags.

Til gengæld har du ret i, at det burde være avisens – samt DR’s og TV2’s - opgave at stille spørgsmål og oplyse borgerne om, hvad der egentlig rører sig i bornholmsk politik. Det mangler vi.

Det er grunden til at jeg stiller mine spørgsmål i avisen, hvilket jeg har tænkt mig at fortsætte med, indtil der har været kommunalvalg igen.
Ellers bliver det ikke gjort, det så jeg i månederne op til det sidste kommunalvalg.

Begynd bare at læse op på forvaltningsloven.
;-)