søndag den 8. februar 2009

Gi' Mig Danmark tilbage

Natasja rammer plet. Nyd den skønne hyldest til det Danmark, vi holder af.1 kommentar:

Anonym sagde ...

Kære Birgitte!

Det er helt rigtigt, det er gætværk, når jeg forsøger at finde fornuften i, hvorfor bl.a. SF bakker op om at lukke seks plejehjem/centre, hvoraf to (Svaneke og Årsdale) er fuldstændigt velfungerende. En lukning, der, som jeg allerede har beskrevet, vil rive de ældre op med rode. Hvad hjælper et nyt flot toilet, når ingen kommer på besøg, når de omgivelser, man bor i, heller ikke styrker selvopholdelsesdriften, og når muligheden for at komme på det omtalte toilet også er forringet pga. besparelser på mandskabssiden.

Det eneste fornuftige svar er økonomi. Stordriftsfordele - lige bortset fra at det jo ikke er fornuftigt, for vore ældre medborgere er jo ikke at sammenligne med kreaturer - så langt tror jeg, vi er enige.
Derfor kan vi i Enhedslisten heller ikke forene vore ønsker om forbedret velfærd men disse lukninger.

Du har ret i, at vi blokere for forandring - over én kam. Forandring er nemlig så mange ting, og vi går helst efter fremskridtene, skal jeg sige dig. Som jeg har forklaret her på siden og også i et synspunkt i tidende (27. dec.), så råber vi ikke kun - nej, men foreslår skam også reelle forbedringer:

Bevar Svaneke og Årsdale som de er, for her er tale om to flotte centre. Renovér og udbyg Klemensker og Østermarie så værelserne har to rum, og toiletforholdene er tidssvarende.

Det fremlagte spareforeslag ændrer ikke stort ved antallet af pladser på hjemmene, hvilket jo kan undrer, når nu de store årgange snart (dvs. i løbet af de næste 10 år) gør deres indtog her. Det kan derfor indrømmet godt blive nødvendigt at bygge nyt, men her bør man altså forsøge at dække øen mere jævnt, end tilfældet har været i forslaget til den nye ældreboligstruktur. Da forslaget nærmest renser Nordlandet for plejehjemstilbud, har vi nævnt Allinge som et muligt sted for nyetablering. Et sådant hjem ville gøre hjemmet i Sandvig overflødigt, og da dette pga. fredning kun vanskeligt kan udbygges, er det i forvejen svært at opretholde denne institution. Og så er der jo heller ikke længere fra Sandvig til Allinge end omvendt.